Tidningen Bulletinen bevakar frågor runt de reumatiska systemsjukdomarna.

Bulletinen för reumatiska systemsjukdomar

Bulletinen är en prenumerationstidning som utkommer med fyra nummer per år. Du kan börja prenumera när du vill, prenumerationen räcker ett år och kostar endast 120 kronor. För att prenumerera måste du vara medlem i Reumatikerförbundet. För prenumeration maila ditt namn och adress, samt medlemsnummer eller personnummer till

Artiklarna tar upp forskningsläget, personreportage, olika behandlingsmetoder, etc. Allt material skrivs av medlemmar i Reumatikerförbundet, men vi är noga med att alla faktatexter granskas av professionell vårdpersonal.

Bulletinen har en egen facebook grupp. Här kan du gå med och bidra med kommenterar kring kommande tidning. Ris och ros. Allt är lika välkommet och utvecklande. Klicka här!

Du kan också mejla till

Läs äldre nummer av Bulletinen här

I reumatiska systemsjukdomar ingår många diagnoser. Bulletinen bevakar främst nedan uppräknade diagnoser:

• Behçets sjukdom
  • Churg-Strauss syndrom
  • Cogans syndrom
  • Dermatomyosit
  • Granulomatös polyangit (Wegeners)
  • Henoch-Schönleins purpura
  • Hypokomplementär urtikariell vaskulit
  • Inklusionskroppsmyosit
  • Kawasakis sjukdomKryoglobulinemisk vaskulit