Vårdvalet

I Skåne finns flera olika hälso- och vårdval, som innebär att du kan välja den vårdgivare eller mottagning du vill gå till.

Du listar dig enklast på vårdcentral genom e-tjänsten
Mina vårdkontakter på 1177.se. Du kan också göra ditt val på en valblankett, som du skriver ut, undertecknar och lämnar till den mottagning du väljer. 

I tjänsten Hitta vård på 1177.se hittar du de vårdgivare eller mottagningar som du du kan välja mellan.

Välj en vårdgivare som passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel välja en som ligger nära jobbet, har öppettider som passar dig, som någon har rekommenderat, som har hög tillgänglighet på telefon och för besök eller som har specialiserat utbud (till exempel vård för diabetiker eller äldre).

Du kan också jämföra vårdcentraler med varandra och se vad patienterna tycker om dem. Du kan se hur stor andel telefonsamtal som mottagningarna besvarar och hur många som får träffa en läkare inom sju dagar. På så sätt blir det enklare för dig att välja vårdcentral. I framtiden kommer du att kunna jämföra fler typer av vård.

Hitta och jämför vård 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.