Din hörsel

Hörsel är förmågan att uppfatta ljud. Hörseln hos människan är förbunden med örat och omfattar förnimmelsen av ljud, uppfattning av ljudvågor, tryckvågor i den omgivning vi befinner oss.

Hos människan är det vågor i luften som ger upphov till hörselförnimmelsn via nervimpulser. Med dina öron kan du uppleva nyanserna i livet, njuta av musik, höra naturens ljud, utbyta information och dela skratt och glädje. Personer med hörselproblem kan lätt uppleva en känsla av utanförskap. När den man pratar med behöver upprepa sig för tredje eller fjärde  gången känns det jobbigt. Många försöker därför att dölja sina problem och låtsas som ingenting. 

Om man har bestående problem med nedsatt hörsel blir man ofta hjälpt av hörapparater, oavsett vad som orsakar besvären. Det finns också andra hörhjälpmedel som kan vara till hjälp. Många av dem används kombinerat med hörapparat, medan andra används fristående.

För att få hörapparat behöver man komma till en audionom, som är specialist på utredning av hörsel och hur man kan få hjälp att höra bättre samt provar ut hörhjälpmedel.

Källa: 1177

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.